in , ,

Wat is baking soda?

Baking soda is een razend populair product in veel huishoudens in de Verenigde Staten en Engeland. Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen, maar het wordt echt voor allerlei dingen gebruikt. Vooral bij het schoonmaken mag je dit product eigenlijk niet missen! Vraag je je af wat het nu precies is? En wat is baking soda in het Nederlands? Na het lezen van dit artikel weet jij daar alles over!

Andere benamingen

Baking soda wordt in het Nederlands ook wel (erg letterlijk) vertaald naar baksoda. Logisch! Toch wordt het ook nóg anders genoemd, namelijk: natriumwaterstofcarbonaat, natriumbicarbonaat,  dubbelkoolzure soda of zuiveringszout. Is baking soda toch wel wat makkelijker om te onthouden, niet waar?

Wat doet baksoda?

Natriumbicarbonaat is de scheikundige naam voor het product. Het is een stof die ook wel wordt gebruikt als rijsmiddel in bakpoeder, in plaats van gist. Wel moet er dan ook een zuur worden toegevoegd, bijvoorbeeld citroensap.

Als het aan eten of drinken toe is gevoegd, dan krijgt komt het ook wel als E-nummer bij de ingrediënten te staan. Het E-nummer ervoor is E500.

Schoonmaken met baking soda

Waar baksoda het bekendst van is, is van het schoonmaken. Het is erg goed te gebruiken als poetsmiddel of als schuurmiddel. Dit komt omdat baksoda werkt om dingen te ontvetten, absorberen en ontzuren. Alles over schoonmaken met baking soda, lees je hier!

Het is dus een erg goede vervanging voor andere schoonmaakmiddelen, die vaak duurder zijn. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu dan die chemische schoonmaakmiddelen!

Het is alleen niet geschikt voor aluminium, marmer of poreuze gesteenten.

Je vindt misschien ook interessant…

Waar koop je baking soda?

Tijd besparen op schoonmaken doe je met deze tips!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Een klein zeefje met baking soda poeder ligt op een houten ondergrond

Waar kun je baking soda kopen?

Close-up foto van verse boerenkool

Boerenkool invriezen