in

Waar moet je op letten bij het kopen van een blender?

Met deze tips koop jij de perfecte blender!

Wij kunnen niet zeggen wat de beste blender voor iedereen is, maar wij kunnen je wel wijzen waar je op moet letten als je een blender gaat kopen! Ben jij al overtuigd van alle voordelen van een blender en sta je op het punt om er eentje aan te schaffen, dan zorgen deze tips ervoor dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een blender.

Onderdelen van een blender

Een blender bestaat uit verschillende onderdelen: de basis van de blender, de mengbeker, de deksel, eventueel met vulopening, en de mesjes die de inhoud fijnmalen. Bovendien zijn er blenders in verschillende grootten en met verschillende functies, zoals een speciale stand om ijsblokjes of bevroren dingen te hakken.

De grootte

Het eerste wat handig is om op te letten bij de aanschaf van een blender, is de grootte. Met name de grootte van de mengbeker is van belang. De mengbeker is de glazen beker waar je het eten in doet om het te vermalen. Voor een grote smoothie heb je geen enorme blender nodig, maar als je van plan bent meerdere smoothies tegelijkertijd te maken of als je er producten in doet die veel ruimte in beslag nemen (bijvoorbeeld spinazieblaadjes), dan is een groter formaat wel handig.

De schenktuit

De schenktuit is nog een “onderdeel” van de mengbeker. Met een schenktuit kun je de inhoud van de blender, als je het geblend hebt, makkelijk in bijvoorbeeld een glas schenken. Als de mengbeker geen schenktuit heeft, kun je het natuurlijk nog steeds schenken, maar dan vormt de inhoud een bredere stroom. Als je het in een beker moet schenken, kan dit nog wel eens leiden tot morsen. Bijna alle blenders hebben wel een schenktuit. 

Vulopening in de deksel

In de deksel zit vaak een uitneembaar deel aan de bovenkant. Tijdens het blenden kun je via deze vulopening nog extra dingen toevoegen, bijvoorbeeld extra water. Het is een handige toevoeging, maar het is zeker niet noodzakelijk. Het is namelijk ook niet zoveel moeite om de deksel er even af te halen en dan nog wat toe te voegen!

Vermogen en kracht van de blender

Het vermogen van een blender is ook belangrijk, evenals de kracht. Als je van plant bent om vaak harde dingen te blenden, dan moet de blender hier wel toe in staat zijn. Harde etenswaren zijn bijvoorbeeld fruitstukken uit de vriezer, ijsklontjes of noten.

Stabiliteit van de blender

Voor de veiligheid en omdat het praktisch is, kun je er eventueel op letten of de blender stevig staat. De meeste blenders hebben antislip aan de onderkant of onder de pootjes, zodat het apparaat niet zo snel gaat schuiven. Tijdens het blenden gebeurt dit sowieso niet snel, maar altijd handig als je er per ongeluk tegenaan drukt. Ook is het fijn als de blender stabiel staat, zodat het niet zo makkelijk omvalt. De mengbeker kan namelijk soms best wat wegen.

Een blender kopen

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een blender, kun jij vol vertrouwen dit onmisbare keukenapparaat aanschaffen! Je zal er geen spijt van krijgen.

Je vindt misschien ook interessant…

Dé redenen waarom een blender niet mag ontbreken in jouw keuken!

3 Lekkere basisrecepten voor smoothies

Frituurpan of airfryer: wat kun je beter kiezen?

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
een glas met een smoothie gemaakt met een blender erin en bananen, aardbeien en sinaasappels eromheen van bovenaf gefotografeerd

5 Redenen waarom een blender niet mag ontbreken in jouw keuken!

een wasmachine en een droger naast elkaar

Zo zorg je ervoor dat je van die vieze geurtjes in je wasmachine af komt!