in , ,

Tips om je oven schoon te houden!

Je hebt net een nieuwe oven of je hebt pasgeleden hard staan zwoegen om je oven schoon te maken. Het vooruitzicht dat de oven over een paar weken of een paar maanden wéér schoongemaakt moet worden, is iets waar je nu nog liever niet aan denkt. Maar geen zorgen, dat hoeft ook niet! Met deze eenvoudige tips kun je de oven schoonhouden!

Na het bakken schoonmaken

Het klinkt heel simpel en voor de hand liggend – en dat is het ook – maar toch is het iets dat maar weinig mensen doen: tussendoor de rommel uit de oven halen. Denk hierbij aan kruimels die zijn gevallen tijdens het bakken of wat vocht uit het eten dat op de bodem van de oven is gedrupt. Het kost minder dan een minuut om er even met een keukenpapiertje doorheen te gaan, terwijl je anders wel een uur bezig bent met het wegschrobben van aangekoekte plekken.

Af en toe vet afnemen

Eens in de zoveel tijd even met wat vet oplossende spray en een doekje door de oven kan ook geen kwaad. Zo ziet en voelt je oven weer fris, vrij van een vettige laag. Je hoeft dit niet heel vaak te doen, één keer in de twee maanden is al voldoende, afhankelijk van hoeveel je de oven gebruikt. De oven schoonhouden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Gebruik bakpapier

Een ander geweldig middel om niet alleen de oven zelf, maar ook de bakplaat of het bakrooster mee schoon te houden is bakpapier. Leg een velletje bakpapier onder de broodjes, pizza of aardappeltjes (of wat dan ook) die je in de oven gaat bakken. Zo lekt er niets op het rooster of de plaat.

Siliconen bakmat

Geen fan van bakpapier? Of milieubewuster bezig zijn en papier besparen? Dan biedt een siliconen bakmat een uitkomst. Deze kan je ook gewoon op het rooster of de plaat leggen, net als normaal bakpapier. Als de mat vies begint te worden, kan je deze schoon schrobben of gewoon een keer in de vaatwasser doen! Een siliconen bakmat kun je kopen bij bijvoorbeeld HEMA, IKEA of bol.com.

Zo is de oven schoonhouden maar een kleine moeite!

Bakplaat in de vaatwasser

Is de bakplaat toch vies geworden van het bakken? Controleer dan of deze ook vaatwasserbestendig is! Als je de plaat na het bakken (als het voldoende is afgekoeld) in de vaatwasser mee laat draaien, is hij zo weer schoon!

Je vindt misschien ook interessant…

De oven schoonmaken met wasmiddel, werkt dat echt?

Met deze tips kun je tijd besparen op schoonmaken

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Een hand draait aan de knop van een wasmachine

Eenvoudig en snel je wasmachine schoonmaken

bedieningsknoppen van een oven

Je oven schoonmaken met baking soda