in

Met deze tips krijg je een keramische kookplaat helemaal schoon!

Sinds enkele maanden ben ik in het bezit van een keramische kookplaat en hier maak ik regelmatig gebruik van. Eigenlijk ben ik meer fan van een ouderwets gasfornuis. Deze kookplaat kookt namelijk heel erg anders en voor mijn gevoel is een gasfornuis veel ‘echter’. Maar je moet het vaak doen met wat je hebt en dat is voor nu een keramische kookplaat. Ik was enkele dagen geleden bezig om wat melk te koken om hier chocolademelk van te gaan maken. Ik was even niet aan het opletten en voor ik het wist, kookte de melk over.

Uiteindelijk heb ik van alles geprobeerd om dit van de kookplaat af te kunnen krijgen. Zo kwam ik erachter dat de onderstaande technieken het beste werkten. Ik heb alle opties uitgeprobeerd op kleine stukjes, ja er was heel wat overgekookt :p. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het resultaat beter is op grote oppervlakken, maar hier ga ik nu niet vanuit. Ik ben erachter gekomen dat Muscle keukenreiniger Lemon en de HG toch mijn favorieten zijn.

Het schoonmaken van een keramische kookplaat

Voor een keramische kookplaat schoonmaken, kun je naar mijn ervaring het beste de volgende dingen gebruiken:

  • Een droge, zachte spons met Cif schoonmaakmiddel
  • Een glas schraper van metaal voor de keramische kookplaat. Dit hulpmiddeltje is super handig. Het bevat een scherp mesje waarmee je makkelijk aangekoekte etensresten kan verwijderen.
  • Je hebt ook het schoonmaakmiddel HG keramische kookplaat intensief reiniger nodig. Dit middeltje laat ook een bepaalde beschermende laag achter. Hierdoor zijn aangekoekte etensresten verleden tijd.
  • Ook is het middel Mr. muscle keukenreiniger Lemon nodig. Laat dit even intrekken en vervolgens kan je het met een microvezeldoekje en water schoonvegen.

Het is wel de bedoeling dat je zo snel mogelijk het oppervlak zo snel mogelijk gaat schoonmaken. Wanneer je hier te lang mee wacht, zal het vaster op de plaat zitten.

Moet je ook een oven schoonmaken? Dat kan ook met onze handige tips!

Meer schoonmaaktips

Er zijn nog veel meer dingen in huis die je met een paar tips en tricks makkelijker en sneller schoon kan maken. Lees onze tips over het schoonmaken van…

De wasmachine schoonmaaktips
De airfryer schoonmaaktips
De barbecue en het BBQ-rooster schoonmaaktips
Thee-aanslag verwijderen uit kopjes

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Oven schoonmaken

Kan je een oven schoonmaken met wasmiddel? Werkt dat echt?

Wat te doen op zondag

Wat te doen op zondag? Wij hebben een aantal betaalbare tips!