in

Kan je een oven schoonmaken met wasmiddel? Werkt dat echt?

De oven schoonmaken met wasmiddel

De oven schoonmaken, bijna ieder huishouden heeft hier wel mee te maken. Maar hoe krijg je nou zo’n oven goed schoon? Het schoonmaken van de oven is echt wel een dingetje.

Het is altijd zo frustrerend omdat je altijd vreselijk veel tijd kwijt bent aan een oven schoonmaken. Elke keer doe je wel weer een poging om hem zo goed mogelijk schoon te maken, maar dit valt dan altijd weer vies tegen :(. Ik heb inmiddels al van alles geprobeerd: flink schrobben, dure schoonmaakmiddelen, etc. Er helpt helemaal niets! Het rooster en de plaat van de oven voelen wel schoon aan, maar het oog vertelt hier iets heel anders over. Ik ging maar eens op onderzoek uit op Pinterest en tadaaa! Daar vond ik een geniale tip! :). Dit schijnt erg goed te helpen, omdat het volop was gedeeld en nog steeds gedeeld wordt. Toen dacht ik: oké, laten wij het eens uitproberen! Alles kan beter zijn dan al dat schrobben en de dure schoonmaakmiddeltjes..

Een oven schoonmaken, wat heb je nodig?

  • Veel kokend water
  • Een ovenrek
  • Wasmiddel of waspoeder
  • Je moet de hele dag of nacht de tijd hebben

Wat moet je precies doen?

  • Wat ik las op Pinterest moet je eerst voldoende wasmiddel of waspoeder in het bad gooien. Dit moet je samen met kokend water doen. Zelf heb ik een flinke scheut wasmiddel gebruikt. Om dit te mengen met kokend water is niet ideaal. De waterkoker is zeker wel 6 keer aan geweest om een aardig bodempje te kunnen krijgen.
  • Maar wat moet je daarna doen? Leg nu je ovenrek in bad en laat het rekje vervolgens een nacht lang weken. Er wordt gezegd dat je dan de volgende ochtend het rekje zo schoon kan vegen.
  • Wat is eigenlijk het resultaat? Ja! Het werkt ook nog eens echt! Je moet wel even met een schuursponsje het rooster afnemen. Schrobben is hierbij helemaal niet nodig. Omdat je niet meer hoeft te schrobben scheelt dat al een heleboel tijdens het schoonmaken van de oven.

Wist je al dat je met baking soda ook super veel kan schoonmaken?

Denk je nu van: He! Ik heb ook nog een schoonmaakmiddel wat super goed werkt? Laat dit dan weten in een reactie hieronder. Dan kan ik hem ook testen! 🙂

De oven schoonhouden

Nu het ovenrooster en de bakplaat schoon zijn, houd je dat het liefst zo natuurlijk. Gelukkig heb ik hiervoor ook een aantal handige tips verzameld. Ze zijn eenvoudig en je hoeft er geen dure dingen voor te kopen! Lees de tips voor het schoonhouden van je oven hier.

Hele oven schoonmaken

Zit de viezigheid bij jouw oven niet alleen op het rooster en de platen, maar ook in de oven zelf? Wij hebben een aantal handige tips & tricks voor het schoonmaken van de oven verzameld.

Je vindt misschien ook interessant…

Waar kun je baking soda kopen?
Is een airfryer echt gezonder dan een frituurpan?

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Pil vergeten! Moet ik hem overslaan of dubbele dosering nemen?

Keramische kookplaat

Met deze tips krijg je een keramische kookplaat helemaal schoon!