in , , ,

Met deze tips kun je tijd besparen op schoonmaken

Wees sneller klaar met schoonmaken en houd meer vrije tijd over!

Het liefst houd je zoveel mogelijk tijd over voor leuke dingen in het leven. Alle schoonmaakklusjes in huis horen daar lang niet altijd bij! Ze zijn vervelend en lijken tijdrovend, daarom stel je ze maar het liefst zo lang mogelijk uit. Toch moet je er ooit aan geloven. Dan doe je het liever zo snel mogelijk, zodat je snel weer bezig kan met dingen die je wel leuk vindt. Gelukkig kun je veel tijd besparen op schoonmaken.

Om jou te helpen hebben we een aantal effectieve tips verzameld waarmee je tijd kan besparen op al die schoonmaakklusjes! Het zijn simpele, kleine dingen die je meteen toe kan passen in het huishouden.

Gebruik schoonmaakmiddelen slim

Het klinkt erg logisch, maar toch wordt het nog wel eens vergeten. Maak goed gebruik van alle schoonmaakmiddelen die je in de kast hebt staan. Heb je een pan met aangekoekte etensresten? Of zitten er zulke vieze plekken in de oven die moeilijk weg te boenen zijn? Laat de vieze plekken een tijd weken in wat schoonmaakazijn of water met bakingsoda! Ook citroensap kan nog wel eens helpen. Na die tijd kun je de vlekken een stuk makkelijker weg wassen en ben je minder tijd kwijt met boenen.

Voorkom dat het vies wordt

De beste manier om tijd te sparen, is natuurlijk door te voorkomen dat je er lang mee bezig hoeft! Het voorkomen dat dingen vies worden, is vooral goed toe te passen op de oven en de wasmachine. Leg aluminiumfolie op de bodem van de oven of maak gebruik van bakpapier. Zo houd je de oven en het rooster of de bakplaat schoon!

Om te zorgen dat je minder vaak een grote schoonmaak van de wasmachine hoeft te doen, kun je deze regelmatig een kookwas laten draaien. Dit spoelt de machine van binnenuit weer wat schoon. Zo blijft je was ook langer fris!

De beste manier om tijd te besparen, is door te voorkomen dat je ergens lang mee bezig hoeft!

 

Ruim dingen meteen op

Stiekem weten we het allemaal wel: eigenlijk moeten we dingen meteen achter ons aan opruimen. Heb je iets gebruikt? Laat het dan niet rondslingeren maar berg het meteen op. Zo voorkom je dat er overal in huis rommel komt te liggen. Doe iedere avond in vijf minuten een rondje door het huis om rondslingerende dingen weg te leggen. Pak ‘s ochtends meteen de vaatwasser uit, zodat vieze vaat er de rest van de dag meteen in kan worden gezet. Minder rommel zorgt er ook voor dat je makkelijker even ergens met een doekje overheen kan. Scheelt weer!

Natuurlijk heb je er niet altijd zin in om meteen op te ruimen, maar dat ene minuutje extra werk bespaart je heel wat tijd later! Bekijk hier onze andere opruimtips.

Geef alles een vaste plek

Om dingen meteen op te kunnen ruimen, heb je natuurlijk wel plekken nodig waar je alles kan laten. Zorg daarom voor genoeg opruimruimte. Denk hierbij aan kastjes, laden, bakken, etc. Ga eens naar de IKEA en doe inspiratie op voor opbergen! Als alles een vaste plek heeft, is het veel makkelijker om dingen op te ruimen. Je hoeft niet na te denken over waar je het moet laten.

Maak ook een plek voor dingen waarvan je even niet weet waar je het moet laten. Deze bak kun je dan eens in de zoveel tijd eens uitmesten en eventueel dingen weggooien.

Verdeel de taken

Woon je met meerdere mensen in huis? Dan kunnen die anderen vast ook wel een paar taken op zich nemen! Verdeel klusjes, iedereen heeft wel iets dat hij/zij niet zo heel erg vindt om te doen. Om hierbij te helpen, kun je gebruikmaken van handige huishoudapps. Wij hebben de drie beste apps al voor je op een rijtje gezet!

Maak een huishoudschema

Als je weet wat je wanneer moet doen, dan kun je veel efficiënter bezig zijn. Je verspilt dan geen tijd aan bedenken wat je ook alweer allemaal moet doen en zo vergeet je ook geen klusjes! Als je het schoonmaken inplant, zul je bovendien zien dat al die klusjes eigenlijk helemaal niet zo lang hoeven te duren!

In dit artikel lees je hoe je eenvoudig en snel een huishoudschema kan maken en vind je voorbeelden.

Goede mindset hebben

Al deze tips klinken best simpel toch? Ze zijn eenvoudig toe te passen, maar natuurlijk moet je er ook wel even aan wennen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je jezelf de gewoonte aanleert om meteen op te ruimen en dat soort dingen. Als je een keertje geen zin hebt, blijf dan vooral in gedachten houden hoeveel tijd het je later bespaart!

Tijd besparen op schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

 

Je vindt misschien ook interessant…

De beste tips voor efficiënt huishouden

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Eieren liggen in het hooi. 1 Rauw ei is door de helft en je ziet het vloeibare eigeel.

Zijn de eieren nog vers genoeg? Eieren controleren met de watertest

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer goed!