in

Hier moet je op letten als je een frituurpan gaat kopen

Hier moet je op letten als je een frituurpan gaat kopen

De meeste mensen kunnen er van tijd tot tijd erg van genieten: lekkere, goudgebakken patat of krokante snacks uit de frituur. Het kan voordelig of simpelweg handig zijn om zelf een frituurpan, ook wel friteuse genoemd, aan te schaffen. Dit bespaart je weer een ritje naar de snackbar en op lange termijn is het goedkoper. Maar waar moet je bij een frituurpan kopen precies op letten?

 

Waar kun je een frituurpan kopen?

Een friteuse kopen kan bij de meeste winkels die ook andere huishoudelijke apparaten verkopen, zoals MediaMarkt of Blokker, maar ook online zijn er genoeg webshops waar je een frituurpan kan kopen.

 

Hoe groot moet de frituurpan zijn?

Een eerste vraag die je jezelf voor het kopen moet stellen, is hoe groot je wil dat de frituurpan is. Ga je grote hoeveelheden frites en snacks bakken of zijn het maar kleine beetjes? Heb je bijvoorbeeld een groot gezin, dan is een grotere frituurpan natuurlijk handiger. Maar als je maar in je eentje of met z’n tweeën bent, dan zal een kleinere frituurpan prima voldoen.

 

Welke soort buitenkant?

Een frituurpan kan verschillende soorten behuizing (de buitenkant) hebben. Er zijn friteuses met een kunstoffen behuizing, maar er zijn er ook die een behuizing van metaal hebben. Metaal kan erg heet worden tijdens het bakken. Dit kan een nadeel zijn, maar dat hoeft niet perse. Als de frituurpan goed en stevig staat, hoef je hem in principe niet aan te raken tijdens het bakken. Let er wel op dat het na die tijd voldoende is afgekoeld en houd kinderen erbij uit de buurt.

 

Uitneembare binnenpan

Er zijn friteuses waarbij de binnenpan uitneembaar is en mogelijk zelfs in de vaatwasser kan. Een frituurpan schoonmaken kan veel en vervelend werk zijn, dus een uitneembare binnenpan die ook nog eens in de vaatwasser mag, is dan erg makkelijk!

 

Bediening van de frituurpan

Tot slot kunnen er verschillende knopjes te vinden zijn op de frituurpan. Het is handig als de frituurpan een eigen aan- en uitknop heeft. Hierdoor gaat de pan niet meteen aan als je de stekker in het stopcontact doet.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Foto van bovenaf van patatjes in een wit kartonnen bakje tegen een donkergrijze achtergrond

Is een airfryer echt gezonder dan een frituurpan?

Een vrouw zit op een bankje en heeft een mobiel vast met op het scherm verschillende apps

De 3 beste huishoud apps