in , ,

Geld besparen in huis wordt eenvoudig met deze tips

De beste tips voor geld besparen op een rij

Bespaar eenvoudig euro’s in huis!

Eten kopen, het huis betalen, kosten voor de auto, kleding kopen… De lijst met dingen die geld kosten, is werkelijk eindeloos. Lijkt het soms ook alsof jij in huis nauwelijks nog geld over hebt voor leuke dingen, zoals kleren of een vakantie? Of überhaupt voor wat extra spaargeld voor het geval je dat nodig hebt? Geen stress! Er zijn veel kleine dingetjes die je kan doen, die kleine beetjes geld besparen. Met al deze kleine beetjes bij elkaar scheelt dat al snel enkele tientallen euro’s! Lees snel onze lijst met tips.

Heb je zelf nog tips? Laat het weten in de reacties helemaal onderaan de pagina!

Maak een boodschappenlijstje

Het klinkt simpel, dus doe het dan ook echt eens. Neem een vaste dag waarop je boodschappen haalt voor de hele week. De meeste etenswaren – ook groenten – blijven vaak wel zolang goed! En als je echt later nog wat verse dingen moet halen, plan dat dan op één andere dag in. Door een boodschappenlijstje te maken, weet je precies wat je nodig hebt. Zo koop je minder snel dingen die je toch al in huis had.

Extra tip: iedere keer als je, je bedenkt dat je iets moet kopen, schrijf dat dan meteen erbij op het lijstje!

Ga niet hongerig boodschappen doen

Nog een tip met betrekking tot boodschappen waarmee je geld kan besparen: doe geen boodschappen als je honger hebt of als je maag leeg is. Het beste is om ervoor te zorgen dat je goed vol zit. Je zal meteen merken dat het veel makkelijker is om geen lekkere impulsaankopen te doen, zoals gebakjes, croissantjes, koekjes. Dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt! Door dat te laten liggen, bespaar je geld en het is vaak ook nog eens gezonder.

Lees hier nog 9 tips voor geld besparen op boodschappen!

Verkoop dingen door

Soms moet je er wat geduld voor hebben of bereid zijn er tijd in te steken, maar verkoop dingen in plaats van ze weg te gooien. Oude kleren, oude tuinspullen, oude lampen, stoelen… Je kan het zo gek niet bedenken of het is op marktplaats te vinden. Ook via facebook kun je handig dingen verkopen! Er zijn bijvoorbeeld speciale verkoop facebook-groepen per plaats. Hier kun je trouwens ook goedkoop dingen scoren! Er worden ook wel eens gratis dingen in aangeboden. 

Ga voor huismerk in plaats van A-merk

Dit scheelt vaak wel een paar tientallen centen. Laat het A-merk links liggen en ga voor het huismerk van de supermarkt of het budgetmerk. In een supermarkt liggen de goedkopere versies van een product vaak onderaan, let daar ook op! De duurdere dingen liggen meestal op ooghoogte.

Zeg abonnementen op

Het is natuurlijk hartstikke leuk, af en toe eens door een tijdschrift bladeren. Maar hoe vaak liggen die tijdschriften wel niet wekenlang ongeopend op tafel? Dan kun je beter af en toe een los nummer kopen en het abonnement opzeggen! De kosten voor zulke abonnementen stapelen zich namelijk snel op zonder dat je het heel bewust door hebt.

Wil je echt graag dat abonnement houden, houd dan in de gaten of er aanbiedingen zijn! Tijdschriften hebben namelijk nogal eens acties waarbij je een aantal nummers goedkoop kan krijgen.

Bespaar energie

Sluit deuren achter je, doe lichten uit, laat stekkers niet onnodig in het stopcontact, gebruik LED-verlichting. Er zijn erg veel dingen die je kan doen om te besparen op je energiekosten. Energiebesparende dingen die je kan doen in huis, zijn in dit aparte artikel te vinden! (opent in nieuw tabblad)

Het is soms even ander gedrag aanwennen, maar daar krijg je zeker wat voor terug als je de energierekening ziet!

Koop een plant in plaats van bloemen

Ben jij zo iemand die iedere week of iedere twee weken een verse bos bloemen op tafel heeft staan? Dan is dat al snel een aardige kostenpost. Een bosje bloemen uit de supermarkt kost al snel 5 euro en een bos bloemen van een bloemist vaak meer. Als je bijna elke twee weken een nieuwe bos van 5 euro koopt, is dat per jaar al snel 125 euro!

Dus doe het wat rustiger aan met bloemen of koop kunstbloemen of een kamerplant. Dit scheelt al snel heel wat geld.

Vries restjes eten in

Heb je na een maaltijd genoeg eten over om nog een portie van te kunnen maken? Dan loont het om het in te vriezen. Vrijwel al het gekookte eten kun je wel invriezen. In de vriezer kun je het al snel tot drie maanden bewaren. Dit is niet alleen handig voor als je even niets vers in huis hebt, het scheelt ook geld. Eet bijvoorbeeld een dag alleen restjes uit de vriezer als avondeten, dan hoef je geen nieuwe boodschappen te halen!

Heb je die kookboeken echt nodig?

We snappen het heel goed: kookboeken zijn hartstikke leuk. Vooral de boeken die zo’n mooie voorkant hebben met een lekker gerecht erop. Maar hoe vaak gebruik je al die kookboeken nu echt? Meestal staan ze maar stof te vangen op de boekenplank. Je kunt ze een keer doorbladeren en de recepten die je echt lekker lijken inscannen of er een foto van maken. Daarna kun je de kookboeken verkopen! En dan niet meteen weer nieuwe kopen, hè? 😉

Vervang dure schoonmaakmiddelen

Maar waarvoor dan? Het antwoord op die vraag is: baking soda. Je kunt dit wondermiddel gebruiken voor heel veel schoonmaakklusjes, zoals het schoonmaken van de oven en aangekoekte pannen. Dat scheelt al snel een aantal flessen schoonmaakmiddel, die soms erg prijzig kunnen zijn. In dit artikel lees je alles over schoonmaken met baking soda (geen zorgen, artikelen openen in nieuw tabblad!).

Vergelijk prijzen

Niet alleen van supermarkten, ook van aanbieders van duurdere producten. Heb je een nieuwe wasmachine nodig? Vergelijk op internet wat prijzen van verschillende producten. Voor sommige dingen zijn zelfs speciale prijsvergelijkers.

Ook kun je op deze website voor heel veel verschillende huishoudproducten het aanbod van verschillende webshops vergelijken! Wij hebben de aanbiedingen van diverse websites namelijk handig op één plek verzameld. In het menu bovenaan deze website vind je de huishoudartikelen en huishoudelijke apparaten.

Heb jij nog tips of dingen die voor jou goed werken om geld te besparen! Laat een reactie achter onderaan de pagina en wie weet verschijnt jouw reactie in “geld besparen deel 2”!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer goed!

De BBQ schoonmaken met baking soda