in ,

Eenvoudig en snel je wasmachine schoonmaken

Zo doe je dat!

De wasmachine is onze beste vriend als het aankomt op het schoonmaken en fris laten ruiken van ons wasgoed. Toch vergeten we nog wel eens om de wasmachine zelf schoon te maken. Op een gegeven moment kan de wasmachine wat gaan stinken en komen de kleren er minder fris uit. Dat moet natuurlijk niet! Gelukkig hebben wij de ideale, snelle manier om je wasmachine af en toe schoon te maken! Je wasmachine reinigen hoeft helemaal niet zolang te duren en met dit stappenplan houd je meer tijd over voor leuke dingen. Ook gaat de wasmachine door de goede verzorging langer mee.

Rubber van de wasmachine schoonmaken

Dit is een plekje dat nogal eens wordt vergeten. Toch is het erg belangrijk om het rubber van de wasmachine schoon te maken, omdat hier vaak zeepresten ophopen die kunnen leiden tot vetluis. Het rubber zit rond de deur van de wasmachine. Eerst kun je hier met een stuk keukenpapier langs gaan, daarna met een doek met wat schoonmaakmiddel. Vervolgens kun je het nog even afnemen met een natte doek zonder schoonmaakmiddel.

Zeepbakje schoonmaken

Als volgende stap haal je het zeepbakje uit de wasmachine. Weet je niet zeker hoe dit moet bij jouw wasmachine? Het staat vaak in de handleiding.

Het zeepbakje kun je onder de kraan schoonmaken, eventueel met een doek of spons. Laat het bankje daarna goed drogen.

Vak van zeepbakje afnemen

In de tijd dat het zeepbakje aan het drogen is, kun je met een doekje of spons door het vak gaan waar het zeepbakje normaal in zit. Hier kunnen ook nog wel eens zeepresten en stofdeeltjes achterblijven!

Wasmachine trommel schoonmaken

Als alle onderdelen weer in de wasmachine zitten, is het tijd om de wasmachine trommel schoon te maken. Dit is gelukkig weinig moeite! Je hoeft de wasmachine alleen maar een kookwas te laten draaien. Dat is een was op de hoogste temperatuur. Als je wil, kun je een halve kop baking soda erbij gooien of twee vaatwastabletjes.

Buitenkant wasmachine schoonmaken

Terwijl de wasmachine aan het draaien is, kun je makkelijk even met een doek langs de buitenkant gaan en eventueel over de bovenkant! Zo is je wasmachine in mum van tijd weer blinkend schoon.

Als je dit eens in de 4 of 6 maanden doet, blijft je wasmachine er tiptop uit zien! Merk je dat je wasmachine na die tijd nog niet erg aan een schoonmaak toe is? Dan kun je het ook minder vaak doen natuurlijk.

Laat wasmachine goed drogen na wassen

Een extra tip: laat het deurtje van de wasmachine na het wassen een tijdje open staan, zodat alle condens die is achtergebleven van het wassen goed op kan drogen. Bacteriën zoals vetluis vormen zich namelijk vaker op vochtige plekken.

Wasmachine stinkt

Heb je echt last van nare luchtjes in je wasmachine? Lees hier hoe je van deze luchtjes af kan komen!

Je vindt misschien ook interessant…

Met deze tips is je oven in no time weer helemaal schoon!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Een vrouw zit op een bankje en heeft een mobiel vast met op het scherm verschillende apps

De 3 beste huishoud apps

Tips om je oven schoon te houden!