in , ,

De voordelen van een eigen moestuin

Waarom een eigen moestuintje een goed idee is!

De voordelen van een eigen moestuintje

Het voorjaar zit er weer aan te komen en hopelijk komen de warme temperaturen snel. Als je van plan bent om zelf wat gewassen of kruiden te gaan groeien in je eigen tuin of op je balkon, dan is dit de tijd om met de voorbereiding daarvoor te beginnen.
Alleen waarom zou je aan een eigen moestuintje beginnen? Misschien twijfel je nog of het het werk wel waard is. Wij hebben de voordelen van een moestuin op een rijtje gezet voor je!

Geld besparen met een moestuin

Het kweken van je eigen groenten leidt ertoe dat je uiteindelijk minder geld kwijt bent aan groenten in de supermarkt. Dit ligt er natuurlijk een beetje aan hoeveel dingen je in jouw moestuintje kwijt kan, maar het scheelt altijd iets! Bovendien heb je de groente meteen bij de hand zodra het volgroeid is. Toch wel één van de handige voordelen van een moestuin!

Ontspannende bezigheid

Met een moestuin kun je eenvoudig buiten bezig zijn. Het kan een ontspannende bezigheid zijn waar je even je aandacht op kan richten. Je kunt erbij lekker in het zonnetje zitten en je voelt je zo iets meer verbonden met de natuur. Dat heeft een kalmerende werking!
Ook is je moestuin bijhouden een prima manier om een beetje beweging te krijgen.

Biologisch uit eigen tuin

Van de groenten en andere dingen die je zelf verbouwd in jouw moestuin, weet jij precies wat er wel en niet op is gespoten. Grote kans dat je geen enkel bestrijdingsmiddel nodig hebt! Biologischer en verser krijg je het haast niet.

Eigen kruiden groeien

Het is superleuk om zelf een aantal kruiden te groeien in een moestuin of een groeibak. Deze kleine plantjes nemen zelf ook niet zoveel ruimte in en geven je heel de zomer lang verse kruiden. Heerlijk om je gerechten mee op smaak te brengen. Je kunt bijvoorbeeld eens nieuwe kruidencombinaties uitproberen.

Leuke en leerzame bezigheid voor kinderen

Heb je kinderen? Ook dan is het erg leuk om een moestuintje bij te houden! Laat je kinderen ook een aantal dingen kiezen die zij graag willen verbouwen in het tuintje. Laat ze meehelpen in het hele proces: van het planten van de zaadjes, tot het oogsten van het volgroeide gewas.
Dit is niet alleen erg leuk voor jouw kinderen, het leert ze ook iets over hoe hun eten groeit en wat je allemaal uit de natuur kan halen als je daar goed mee omgaat.

Je vindt misschien ook interessant…

Een bijenvriendelijke tuin maken en waarom dat zo belangrijk is

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Wegwerpplastic: een fruittasje hangt aan een tak

Praktische tips om minder wegwerpplastic te gebruiken

Zo kun je eenvoudig de vaatwasser reinigen