in

Waarom baking soda gebruiken als schoonmaak product?

Dagelijks worden er veel verschillende schoonmaakproducten gebruikt. In veel schoonmaakproducten zitten schadelijke stoffen en hierdoor zijn ze slecht voor het milieu. Voor de schoonmaakklussen is er gelukkig een alternatief middeltje, namelijk: baking soda! Soda is zuiveringszout en niet zo schadelijk voor het milieu, want hier zitten geen stoffen in die het milieu belasten. Bovendien is dit middeltje te gebruiken bij elk schoonmaakklusje, bijvoorbeeld met baking soda de oven schoonmaken. Of wat dacht je van de BBQ schoonmaken met baking soda?

Vergeleken met andere producten is baking soda kopen in Nederland goedkoper en ook nog eens niet schadelijk voor het milieu!

Wat is baking soda in Nederland?

Ook wel baksoda en bicarbonaat genoemd, maar wat is baksoda? En wat is wat is bicarbonaat? Wat is baking soda in het Nederlands? Dit product is een zuiveringszout of reinigingszout wat ook vernoemd wordt met de volgende namen: E500, dubbelkoolzure soda, maagzout, natriumbicarbonaat en bak soda. Baking soda toepassingen zijn bijvoorbeeld de baking soda schoonmaak, verzorging of koken. Meer over wat baking soda precies is en waarom het zo goed werkt, lees je hier.

Lees hier waar je baking soda kan kopen.

Met baking soda kan je veel verschillende oppervlakten schoonmaken, lees onze tips en tricks:

Baking soda tips en tricks

Meng water met baksoda totdat er een papje ontstaat. Vervolgens breng je dit op het oppervlak met een poetsdoek en laat het inwerken. Na het inwerkproces kan je het weghalen. Veeg het met een vochtige doek na. Doe dit net zo lang totdat de baking soda helemaal weg is. Je kan ook je oven schoonmaken baking soda, wanneer de oven of ovenbodem erg vervuild is, kan je er baking soda overheen strooien. Maak vervolgens met een vochtige doek of een plantenspuit de bodem vochtig. Dit kan je dan een nachtje in laten trekken, de volgende dag haal je het dan weg zoals eerder beschreven.

Het schoonmaken van vloeren

Pak een half kopje soda zout en doe dit in een emmer waar lauwwarm water in zit. Ga nu de vloer dweilen op de normale wijze. Nadat je dat hebt gedaan neem je de vloer af met een dweil die vochtig is. Voor vloeren die in de was staan kan je geen soda gebruiken.

Het schoonmaken van de wc

De wc kan je ook schoonmaken met baking soda en azijn. Gooi in het toilet 1 kopje azijn samen met een 1 kopje baking soda. Je kan ervan schrikken, omdat het behoorlijk gaat bruisen. Je kan ongeveer na een kwartier de wc-pot schoonmaken met de borstel.

De gootsteen ontstoppen

Door wekelijks enkele eetlepels baking soda in je gootsteenafvoer te gooien voorkom je dat de afvoer verstopt raakt. Wanneer je dit doet, moet je het wel even naspoelen met heet water.

Het verfrissen van muffe toppers en of matrassen

Wanneer je matras of topper muf gaat ruiken, kan je het bestrooien met een dikke laag baking soda. Daarna kan je het na enkele uren weer opzuigen. Dit kan je uiteraard ook doen om een kleed of vloerbedekking weer lekker fris te laten ruiken.

Kleding wassen

Je kan je kleding ook frisser en schoner maken met soda. Je kan het product gedeeltelijk als vervanger gebruiken voor je wasmiddel. Doe een half kopje baking soda erbij. Dit scheelt uiteindelijk ook behoorlijk wat wasmiddel.

En minder wasmiddel gebruiken, zorgt ervoor dat je wasmachine niet zo snel gaat stinken!

Auto schoonmaken

Los een kopje baking soda op in een liter warm water en maak je auto blinkend schoon! De soda dient uiteraard wel volledig opgelost zijn voordat je de auto schoon gaat maken met een zachte spons. Uiteraard kan je de auto ook schoonmaken met een poetsdoek.

Het ontsmetten van snijplanken

Maak een papje met baking soda, dit kan je doen door het te mengen met een beetje water. Smeer nu de snijplanken in met het gemaakte papje. Na ongeveer drie kwartier spoel je het grondig af. Nadat je dat hebt gedaan zijn je snijplanken weer helemaal schoon. Door het schoonmaken met soda zijn de snijplanken ook verlost van nare geurtjes.

Het verwijderen van nare geurtjes

Baking soda kan ook prima gebruikt worden als geurvreter. Je kan er nare geurtjes mee verwijderen uit veel verschillende producten. Zoals uit een matras, ijskast, prullenbak of een kattenbak. Wil je nare geurtjes uit een ijskast verwijderen? Zet er dan een bakje met soda in.

Barbecue rooster schoonmaken

Tijdens de zomer wordt er vaak een BBQ aangestoken. Hiervan dient het barbecuerooster wel elke keer schoongemaakt te worden, wat een helse klus kan zijn. Het reinigen van het rooster kan je gemakkelijk doen met baking soda! Wij  hebben er een uitgebreid artikel met tips & tricks over gemaakt.

Baking soda kopen

Heb je geen idee waar je baking soda kan kopen? Lees hier waar je dat bij jou in de buurt kan kopen!

Je vindt misschien ook interessant…

Wat is beter: frituurpan of airfryer?
Tips voor geld besparen in huis
Geld en tijd besparen met het maken van een weekmenu

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Wie doet de afwas

Wie doet de afwas binnen 2 seconden? Ja, het is echt mogelijk!