in , ,

Boerenkool invriezen

Alles dat je moet weten over het invriezen van boerenkool

Kun je boerenkool invriezen als je wat over hebt? Kun je het invriezen na het koken of als het vers is? Lees hier alles dat je moet weten over het invriezen van boerenkool.

Boerenkoolstamppot is een heerlijk warm gerecht voor in de winter. Als de dagen koud en donker zijn en je ‘s avonds lekker kan genieten van een warme maaltijd. Ook in wat meer zomerse gerechten kun je boerenkool gebruiken. Zoals in smoothies en salades bijvoorbeeld!

Kun je boerenkool invriezen na koken?

Je hebt een heerlijke boerenkoolstamppot gemaakt en nog wat restjes over. Het is zonde om die weg te gooien! Boerenkool invriezen kan gelukkig prima. Heb je wat aardappels en gekookte boerenkool over? Doe het in een vriezerbestendig bakje en invriezen maar!

Kun je verse boerenkool invriezen?

Ook verse boerenkool kun je invriezen. Je moet het dan wel eerst blancheren. Dit houdt in dat je de boerenkool drie tot vier minuten in kokend water moet doen. Het lijkt erg op boerenkool koken, maar het is net iets anders! Bij blancheren kook je het namelijk (nog) niet helemaal gaar. 

Na het blancheren kun je de verse boerenkool in de vriezer doen.

Ingevroren boerenkool opwarmen

Boerenkool die al een keer gekookt is, kun je zeker drie maanden in de vriezer bewaren. Verse boerenkool (die geblancheerd is) kun je vaak wel tot een jaar ingevroren bewaren.

Als je de boerenkool in de vriezer al een keer gekookt hebt, hoef je het alleen nog maar op te warmen in de magnetron voor je het kan eten.

Als het verse boerenkool was die je in hebt gevroren, moet je het eerst gewoon koken in water. Of je kunt het nog bevroren door bijvoorbeeld een smoothie doen.

Vriezerbestendige bakjes

Let er wel op dat het bakje waar je de boerenkool in doet, wel in de vriezer mag. De meeste plastic bakjes zijn vriezerbestendig, maar controleer het voor de zekerheid toch even! Een bakje is vriezerbestendig als er het symbool van een sneeuwvlok / ijskristal op staat (vaak aan de onderkant).

Je vindt misschien ook interessant…

Een andere manier van eten bereiden: groenten blancheren

3 Lekkere en eenvoudige smoothierecepten

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
baking soda poeder op een donkere houten ondergrond

Wat is baking soda?

een glas met een smoothie gemaakt met een blender erin en bananen, aardbeien en sinaasappels eromheen van bovenaf gefotografeerd

5 Redenen waarom een blender niet mag ontbreken in jouw keuken!