in , ,

6 Eenvoudige tips om meer sfeer in huis te halen

6 Eenvoudige tips om meer sfeer in huis te halen

Sommige mensen houden van een strak, modern huis met weinig meubels en decoratiedingetjes. Andere mensen zetten hun vensterbank het liefst zo vol mogelijk, of houden juist van een grote plant in elke hoek van de kamer. Van welke soort inrichting je ook houdt, voor elk huis gelden een aantal basis “regels” als het aankomt op gezelligheid. Iedereen wil namelijk wel een beetje een leuke sfeer in huis maken. Met deze tips doe je dat in een handomdraai!

 

Doe iets aan die kale muur

Kale muren kunnen mooi zijn, maar is de ruimte voor jouw gevoel iets té kaal? Dan is de kans groot dat iets aan de muur wonderen doet! Je kunt gaan voor een groot schilderij of een afgedrukte foto, of juist voor een aantal kleinere schilderijen. Let er dan wel op dat het niet te druk wordt en dat de tinten bij elkaar en bij de rest van de kamer passen!

Of heb je er al eens aan gedacht om die muur een ander kleurtje te geven?

 

Ga voor een vloerkleed

Een vloerkleed, dik of dun, maakt een woonkamer meteen iets gezelliger. Bovendien houdt het de kou van de vloer een beetje tegen, zodat je er ook lekker met je sokken op rond kan lopen! Ga voor een vloerkleed in een neutrale kleur, dan past het bij zoveel mogelijk andere kleurtinten. Bij winkels als IKEA heb je kant-en-klare vloerkleden voor een betaalbare prijs. Zo kun je eenvoudig sfeer in huis halen.

Is de rest van de kamer juist in erg neutrale kleuren of veel met wit? Dan zou je een vloerkleed juist kunnen gebruiken om wat meer kleur in huis te brengen.

 

De juiste lampen en kaarsen

In de winter zitten we veel meer binnen. Het wordt al vroeg in de avond donker en dan is het prettig als het in huis knus, sfeervol en uitnodigend is. Hele felle lampen zijn dan niet de beste optie. Ga voor lampen met een warm licht, dat je eventueel kan dimmen.

Verder zijn kaarsen één van de beste sfeermakers in huis. Zet een mooi dienblad met kaarsen op de salontafel en steek deze aan als het donker wordt. De beste en snelste manier om sfeer in huis te halen.

 

Kleed de bank aan met kussens

Wat extra kussentjes op de bank zitten niet alleen fijn, maar je kunt de kamer er ook prima wat kleur mee geven. Is de rest van jouw interieur redelijk kleurloos? Dan zijn kussens de ideale manier om wat kleur in huis te halen. Bovendien kun je het kussensloop gemakkelijk vervangen door een kussensloop in een andere kleur. Ga voor wat donkerdere tinten in de koude seizoenen en voor lichtere en pastelkleuren in de warme seizoenen.

 

Een fijn kleed

Net zoals kussens op de bank, kan een fijn kleed ook meer sfeer brengen. Daarnaast is het heerlijk om onder een warm kleedje te kruipen als je het koud hebt. Laat de kleur van het kleed neutraal of match het met de kleuren van je kussens. Zo blijft het een geheel!

 

Haal een plant in huis

Mensen worden gelukkiger van planten, zelfs al is het onbewust. De groene kleur en hun natuurlijke uitstraling doet ons goed. Het is een klein beetje natuur in huis halen. Een grote plant in een hoek van de kamer, kan de ruimte er heel anders uit laten zien. Als je niet wil dat het te druk of te rommelig wordt, ga dan voor één grote plant in plaats van meerdere kleine die overal staan. 

 

Je vindt misschien ook interessant…

Opruimptips voor een netter huis en meer rust in je leven
Geld besparen in huis wordt eenvoudig met deze tips

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eenvoudige tips voor fruitvliegjes bestrijden

Deze basis kruiden mogen niet ontbreken in jouw keuken