in

5 tips die je goed kan gebruiken voor het kopen van een hondenkussen

Als je thuiskomt zijn honden trouwe viervoeters, want ze zijn altijd blij als je weer thuis bent. Deze trouwe viervoeters voelen ook aan wanneer je verdrietig of boos bent en ze willen je altijd helpen op hun eigen manier. Ik word al blij van dat idee. Honden zijn je beste vriendjes wanneer ze de verdiende liefde krijgen. Een hond heeft ook een hondenkussen nodig om lekker te kunnen slapen. Er wordt nog vaak vergeten dat dit ook nog ergens anders voor moet dienen.

Hondenkussen voor in je interieur

Deze kussens zijn er niet alleen om de ogen te plezieren, maar ze zijn er juist om goede nachtrust te geven aan je hond. Zo’n hondenkussen kun je verkrijgen in talloze kleuren, maten en designs. Hierdoor zal het kussen ook nog eens goed matchen met je interieur, wat een leuke bijkomstigheid is.

Je mag je huisdier extra veel in het zonnetje zetten wanneer het dierendag is. Wil jij dat jouw hond de gelukkigste hond van de hele wereld wordt? Pas dan de onderstaande tips toe en jouw hond wordt dan de aller gelukkigste! Wij zijn erg goed geholpen met de tips van hondenbed.nl. Hun zijn expert in het gebied van hondenbedden!

Tips voor het aanschaffen van een hondenkussen

1. Je kan de kwaliteit van een hondenkussen bepalen door:

  • De stof van de buitenhoes moet sterk genoeg zijn;
  • Dat de afwerking 5-draads is afgelocked en of dit netjes gedaan is;
  • Dat de rits van goede kwaliteit is. Dit kun je bekijken om de rits een paar keer op en neer te halen. Zo kan je ook gelijk bekijken of de binnenkant van de hoes van goed materiaal is;
  • Lees altijd reviews van het desbetreffende hondenkussen, hier leer je heel veel van! Wat zeggen de huidige klanten bijvoorbeeld?

2. Het comfort checken van een hondenkussen:

  • Is de buitenhoes wel verwisselbaar? Vaak staat dit al aangegeven bij het product zelf. Het is echt wel een must dat de hoes eraf gehaald kan worden, zo kan je hem namelijk wassen. Verder is het dan ook super handig om een 2de hoes erbij aan te schaffen. Deze kan je dan gebruiken wanneer de andere gewassen wordt. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om nog meer hoezen aan te schaffen, zodat je soms kan wisselen in je interieur.
  • Check of de vulling van nieuwe, kleine EPS pareltjes is gemaakt. In goedkopere hondenkussens zie je vaak dat er goedkopere vulling is gebruikt. Hiervoor wordt vaak gerecyclede EPS brokstukken of fiberfill gebruikt. Hierdoor zal het snel gaan inzakken en klonteren. Wanneer er kleine EPS parelvulling is gebruikt, gaat het veel langer mee. Het is warmte reflecterend waardoor de natte vacht van de hond snel weer droogt. Ook zorgt het voor minder lawaai en vormt zich naar de hond toe. Het is ook belangrijk om te checken of het kussen wel goed gevuld is.

3. Hoe kies je de juiste maat voor je hondenbed?

  • Het is heel belangrijk dat je een kussen koopt dat bij een volwassen hond past van jouw ras. Wanneer jouw hond nog een pup is, is het zonde geld om een klein kussen aan te schaffen. Want zodra de pup groeit, moet je ook weer een groter kussen aanschaffen. Houdt daar rekening mee. Je dient er ook rekening mee te houden dat de reutjes vaak iets groter zijn dan de teefjes. Jouw hond dient languit op het kussen te kunnen liggen. Maar de meeste honden liggen opgerold maar het gebeurt ook wel eens dat ze languit liggen. Let er dus wel goed op dat je de juiste maat aanschaft.

4. De kleur van een hondenkussen is belangrijker dan je zou denken:

  • Elk hond heeft weer een andere haarkleur. Als je bijvoorbeeld een hond hebt met zwarte haren is het niet handig om een ecru of beige kussen te kopen. Het beste kan je een kussen kopen waarop de haren haast niet te zien zijn. Maar wij begrijpen natuurlijk ook wel dat je niet wilt dat de hond ‘wegvalt’ in het kussen. Het is een optie om een kleur hoes aan te schaffen dat de kleur van de hond juist benadrukt. Het is ook mogelijk om een kussen te zien wat een bepaald patroon heeft, bijvoorbeeld een ruit.

5. Wat van stof gaat lang mee en welk stof moet je kiezen voor een hondenkussen?

  • Het heeft er voornamelijk mee te maken met wat van kussen je gaat aanschaffen en waar je deze neer gaat leggen. Ga je hem gebruiken in de auto, bijkeuken, woonkamer of in het buitenhok? Wanneer je het kussen gaat gebruiken in de woonkamer, moet je eerst bekijken of dit in je interieur past. Wanneer je een hondenkussen voor in het buitenhok gaat kopen is het verstandig om er 1 aan te schaffen met een all weather stof. Zo kan je het kussen met een natte doek afnemen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Luierinfo

Luierinfo: Hoe kun je besparen op de luiers die best wel prijzig zijn?

Zelf pizza maken

Hoe kan je zelf pizza maken die ook nog eens super lekker is?